Classens breidt zijn voorsprong in de LCMT uit

HOUFFALIZE – Hij is op dit moment de sterkste in de LCMT. Na winst in de eerste etappe, schreef Bart Classens vandaag ook de tweede rit in lijn op zijn naam. De 21-jarige mountainbiker van SforZ Racingteam reed na de start van de chrono op 28 kilometer lange tijd samen met de erg hard startende Leander Hamelink, de nummer twee in het klassement. “Ik wilde eigenlijk tot de finish samenblijven, maar na een kilometer of tachtig had ik opeens een gaatje en toen ben ik alleen verder gegaan”, analyseerde Classens na de 105 kilometer lange rit.

Classens voor de start.

Het sterke rijden van Classens is uiteraard ook opgevallen bij Nico Mattan, de ex-wielerprof (winnaar van Gent-Wevelgem in 2005) die de vierdaagse deze editie begeleidt. “Als hij nog minimaal vijf kilo kwijt raakt, dan komt het wel goed met die jongen”, sprak de Belg, nadat hij even met zijn hand in de zij van Classens had geknepen.

In het klassement staat de Lindenaar inmiddels 2 minuten en 40 seconden voor op Hamelink. Morgen volgt opnieuw een rit van 105 kilometer, nu richting Luxemburg. Deze keer is echter de eerste 28 kilometer geklokt, waarna de deelnemers op eigen tempo de rit uit kunnen rijden.

De volledige uitslagen van de LCMT zijn hier te bekijken.

Related posts

Zonneveld grijpt dankzij zege leiderstrui Lotto KNWU Strandraces

by Juul van Loon
9 jaar ago

Van der Heijden: ‘Miste de echte topvorm’

by Juul van Loon
10 jaar ago

Minnaard is Belgen te snel af in Zelzate

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten