Gemengde gevoelens bij Worst en Kalvenhaar over eerste World Cup

NOVE MESTO – Het was de eerste keer dat ze meedeed bij de belofte-vrouwen en ze het moest opnemen tegen concurrentes die soms wel vier jaar ouder waren. Desondanks finishte Annemarie Worst (Giant) afgelopen zaterdag als 28e in de Wereldbeker U23 in Nove Mesto. Toch was de 18-jarige mountainbikester niet helemaal tevreden over dat resultaat. “Ik baal vooral dat het niet lekker ging en mijn benen niet deden wat ik wilde”, vertelt ze op haar eigen website. “Gelukkig heb ik komend weekend in Albstadt weer een kans.”

Worst was echter wel blij met de start die ze maakte. “Het was een erg lange start met een startklim tot helemaal bovenaan het parcours. Ik reed bij de eerste 15 mee naar boven. De eerste ronde kon ik dat goed volhouden, maar ik denk zelf dat ik me een beetje op heb geblazen. De power in mijn benen was opeens weg en ik kon maar niet in mijn ritme komen. Het leek net alsof ik elke wortel en steen verkeerd reed.”

In dezelfde race finishte Annefleur Kalvenhaar als zeventiende. Het leverde de renster van het Duitse Team Focus XC een dubbel gevoel op. “Ik ben al met al redelijk tevreden, maar het had volgens mij ook beter gekund. Het was dus niet super, maar ook niet slecht”, zegt ze op haar site.

Kalvenhaar gaat in volle concentratie over de rockgarden. Foto: Focus XC

Net als Worst had Kalvenhaar een sterke start, waarin ze misschien wel iets te gek deed. “In reed bij de eerste acht, maar ik had daar beter mijn eigen ritme kunnen rijden. Die ronde erna ging het qua techniek ook iets minder. Ik zat achter iemand die moest stoppen in de rockgarden en moest toen lopen en dat kostte me veel tijd en wat plekken. Nog wat andere kleine foutjes haalden me een beetje uit het ritme. Daarna voelde ik me elke ronde beter, maar echt krachtig waren mijn benen niet. Aan het einde was ik ook totaal leeg. Het was zo ontzettend zwaar. In de laatste ronde kon ik zelfs bijna niet meer staan als het bergaf ging.”

Related posts

Langkawi: Rood houdt tiende plek vast in XC-etappe

by Juul van Loon
10 jaar ago

Zuurbier pakt de dubbel na chaotische belofterace

by Juul van Loon
9 jaar ago

SforZ Rose MTB Marathoncup: de eindklassementen

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten