Vader derde in UCI Junior Series Nove Mesto

NOVE MESTO – De eerste podiumplek van het wereldbekerweekend in Nove Mesto is binnen. Milan Vader werd zaterdagmiddag knap derde in de UCI Junior Series. De mountainbiker van KNWU Team MTB (18) hoefde op het uitdagende parcours in het Tsjechisch plaatsje alleen zijn meerdere erkennen in de winnaar Simon Andreassen (Denemarken) en de Duitse Luca Schwarzbauer. In dezelfde race finishte Wiebe Scholten (KNWU) als 67e.  David Nordemann (Merida-Bassa) reed lange tijd in de top vijftig, maar haalde het einde van de race niet.

Vader lag kort na de start al derde, zakte even terug naar de vierde plaats, maar profiteerde vervolgens van het wegvallen van Fransman Hugo Pigeon uit de kop van de koers. De Nederlands juniorenkampioen van juli 2013 gaf na iets meer dan een uur koers (vier rondes) 2,5 minuut toe op Andreassen en anderhalve minuut op Schwarzbauer.

Eerder in het seizoen werd Vader in de UCI Junior Series van Nalles veertiende en in Graz vierde. Onlangs won hij de juniorenkoers van de Roc d’Ardenne in Houffalize.

Later vandaag komen ook Annefleur Kalvenhaar, Annemarie Worst en Marquerite de Neve nog in actie in Nove Mesto (U23-vrouwen). Die race is te volgen via de livetiming van de UCI.  De volledige uitslag van de UCI Junior Series is straks hier te bekijken.

Vader op het hoogste treedje in Houffalize. Foto: Stakke van Dijck

Related posts

Organisatie Egmond-Pier-Egmond wijzigt keerpunt

by Juul van Loon
10 jaar ago

Haakman wint in Enkhuizen slotmanche Rabo Top

by Juul van Loon
9 jaar ago

Alleen Dekker te sterk voor Van den Hanenberg

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten