Bekkenk rijdt indrukwekkende 850 km in 24 uur

ZANDVOORT – Koekoek! 35.4 kilometer per uur gemiddeld. En dat een etmaal lang. Oftewel: 850 kilometer in 24 uur. Als je dat voor elkaar krijgt, dan ben je een klasbak. Marathonbiker en strandspecialist Ramses Bekkenk presteerde het afgelopen weekeinde op het asfalt van het circuit van Zandvoort, waar hij zijn eerste 24-uursrace ooit op zijn naam schreef.

Bekkenk, die de race reed als test voor een mtb-24uursrace, won de race met overmacht. Na de Le Mans start waarbij naar de tegen de vangrail geparkeerde fietsen moet worden gelopen wist Bekkenk meteen bij een snelle groep niet solisten aan te sluiten. Deze mannen/vrouwen die de race in een samenstelling van 4 tot 8 personen rijden kunnen, in tegenstelling tot de solisten, in een relatief korte periode alles geven waarna ze weer een ruime hersteltijd hebben voor ze weer in actie komen.

Bekkenk op het hoogste treedje van het podium.

“Ik heb steeds een mooi groepje opgezocht om niet teveel kopwerk zelf te hoeven doen”, zei Bekkenk. “Om de twee uur stopte ik dan kort voor eten, drinken en om van  kleding te wisselen. Tegen de avond moest ik ook mijn lamp monteren. Uiteraard heb ik diverse dipjes gehad en bij het ochtendgloren heb ik kort een half uurtje geslapen. Toch viel het me achteraf mee maar natuurlijk heb ik me onderweg ook afgevraagd waar ik mee bezig was. De volgende 24h race zal er één op de mountainbike zijn want ik ga er zeker nog enkele rijden.”

Voor de duidelijkheid: Bekkenk reed op een haar na 200 rondjes.

Related posts

Van Eck mist ‘confirmation’ en mag niet starten in XCE

by Juul van Loon
9 jaar ago

Trans Schwarzwald: Van Paassen met cross-skills naar dagzege

by Juul van Loon
9 jaar ago

Gemengde gevoelens bij Terpstra na eerste twee onderdelen

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten