Worst wint in Wetter, Hoekman zevende

WETTER – De eerste wedstrijd van de Duitse NRW-cup heeft meteen een Nederlandse zege opgeleverd. Annemarie Worst (Giant) won zondag in Wetter de wedstrijd bij de vrouwen, door de sterkste te zijn van een klein startveld van zes dames. Worst kwam over de streep met meer dan een minuut voorsprong op de Duitse Stefanie Dorhn. De Nederlandsen Linda ter Beek en Lyan Renssen finishten als derde en als vierde.

De openingsmanche van de XC-cup in Nordrhein-Westfalen kende een niet al te groot startveld. Bij de elites stond Tom Hoekman aan de start  met twintig andere concurrenten. ” Het was een parcours van 4 kilometer met 150 hoogtemeters”, vertelt de 31-jarige coureur van Zwiep. “Een mooie technische ronde met een aantal erg steile beklimmingen en afdalingen. Dit keer zat ook de afdaling van het Duits kampioenschap van een paar jaar geleden er in. Een afdaling met verschillende drops achter elkaar en een mooie combinatie van bochten die elkaar snel opvolgden.”

Hoekman had een moeizame start, reed rond de 16e plek, toen de een minuut later gestarte beloftes hem begonnen in te halen. “Mijn eerste twee ronden verliepen een beetje stroef. Kon niet echt een lekker ritme pakken. Gelukkig kon ik bij de beloftes aansluiten In ronde drie kon ik in deze groep ook mede het tempo bepalen en toen begon het echt goed te lopen. De ene na de andere renner kwamen weachterop. In de laatste ronde wist ik nog drie renners te renners te achterhalen.”

Het leverde Hoekman een zevende plek op. Hoekman was niet de enige Nederlander die in de top tien eindigde: Niels Luisman werd achtste, Jeroen Wessel tiende. Marcel Lommers (Merida-Bassa) finishte de race niet. Winaar van de race was de Duitser Ben Zwiehoff.

Tom Hoekman op het – as you can see – lastige parcours in Wetter.

Bij de beloftes eindigde Tim Smeenge (Stouwdam-Klaucke) als tweede en Raymond van de Kruisweg (Lemelerveld) als derde. Ook bij de junioren bezette Nederland die twee posities: Per Wiggers kwam binnen op plek twee, voor Bart van Bindsbergen.

Alle uitslagen van de NRW-Cup in Wetter zijn te zien in dit PDF-bestand. De volgende wedstrijd van de serie is op 25 mei in Grafschaft (Sauerland).

Related posts

Sudety Challenge: eindzege Turpijn, Weevers haalt podium

by Juul van Loon
9 jaar ago

Bikesight.nl nu ook op Strava!

by Juul van Loon
10 jaar ago

Van Eck na zevende plek: ‘Mis net extra punch’

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten