Van den Boogert vergeet in Haiming de pech van Houffa

HAIMING – Op vrijdag ging het in Houffalize tijdens de Roc d’Ardenne nog mis voor Britt van den Boogert.  In de eerste afdaling na de startlus kwam ze ten val, waarna een concurrente over haar heen viel. De derailleur van de mtb van renster van SBJ raakte daardoor dusdanig ontwricht, dat verder fietsen geen optie meer was. Zondag zette Van den Boogert dat resultaat recht. Ze finishte in het Oostenrijkse Haiming (UCI HC) knap als 18e overall in een sterk internationaal deelnemersveld. Het leverde haar ook een derde plek bij de beloftes.

“Met beide was ik wel tevreden”, keek de studente terug. “Ik was goed weg en heb de hele wedstrijd lekker kunnen rijden.”

Van den Boogert had zich goed vermaakt op het technisch uitdagende en fysieke zware rondje in het Oostenrijkse Ötztal. Ze was onder de indruk van de entourage van het evenement, dat werd gewonnen door Gunn-Rita Dahle, voor Githa Michiels en de Deense Annika Langvad. “Ik vond het wel stoer om daar tussen te staan tijdens de start”, lachte ze. “Het opstellen gebeurde net als bij de wereldbekers. Dat maakte het wel bijzonder.”

Het startveld van de vrouwen in Haiming. Foto: Christian Fagerli

Van den Boogert was niet de enige landgenoot die in actie kwam in Haiming. Maikel Kleiboer (MPL-Specialized Development) eindigde in de U17-categorie zelfs op het podium. Hij werd derde. De volledige uitslagen van de koers zijn hier te bekijken.

Related posts

XCE-kampioen Braam: ‘Titel is afsluiting van rotperiode’

by Juul van Loon
9 jaar ago

Engelen sterkste in 24-uurs modderrace in Assen

by Juul van Loon
10 jaar ago

Thijs Zonneveld droomt van het rood-wit-blauw

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten