Kort nieuws: Wittnau, Overpelt en Cuesmes

WITTNAU – In haar voorbereiding op de wereldbekerwedstrijden van Albstadt en Nove Mesto is Hielke Elferink zondag weer op het podium geëindigd in een xc-wedstrijd. De Nederlands marathonkampioene die woont in Freiburg werd tweede in de Rothaus Tälercup in het Duitse Wittnau. Elferink (Wheeler-iXS) gaf in een race over minder dan 40 minuten 20 seconden toe op winnares Nina Wrobel (Fuji). Vorige week werd Elferink nog derde in de Paasbike in Nieuwkuijk.

elferink
In Nederland kun je mooi fietsen, maar in Duitsland toch net iets mooier. Elferink tijdens de Röthaus Talercup.

ATB-cross
De ATB-cross in Overpelt – de derde in de Nederlands/Belgische wedstrijdserie – leverde zondag in de A-klasse een overwinning op voor de Belg Vincent Meyvis, die zijn landgenoot Guido Verhaegen voorbleef. De derde podiumplek werd knap bezet door Peerkes Biketeam-coureur Harold van Gerven. Zijn teamgenoot Theo Eltink (in de eerste wedstrijd in Haper nog tweede) belandde net naast het podium op de vierde plek (volledige uitslag Overpelt).

Van Gerven op het podium in Overpelt.

Wallonia Cup
In de Wallonia Cup in het Belgische Cuesmes boekte Kjell van den Boogert (MPL-Specialized) een overwining bij de beloftes. Hij reed op het sterk geaccidenteerde parcours alleen weg bij de concurrentie, werd vervolgens nog even belaagd door de Belg Bram van Wymeer, maar kwam toch solo over de streep met meer dan een minuut voorsprong. Zijn zus Britt van den Boogert (SBJ-Biketeam) eindigde bij de vrouwen in een klein startveld na een lange wedstrijd als derde, met een ronde minder dan winnares Gitta Michiels. De derde plek was voor de Australische Peta Mullens.

Flink klimmen op de mijnterril van Cuesmes. Hier zit Kjell van den Boogert nog in het wiel van Van Wymeer. Foto: Erik van den Boogert
Het elite-vrouwen podium in Cuesmes, met van links naar rechts Mulles, Michiels en Van den Boogert. Foto: Erik van den Boogert

Related posts

Team Relay: renners bekend, volgorde nog niet

by Juul van Loon
9 jaar ago

Etappe 7 Transalp: Koga houdt stand in kletsnatte slotrit

by Juul van Loon
9 jaar ago

Sprinten met Neff doet Terpstra goed

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten