BO Velo Bikesight Bergkoningen trots op hun prijs

NIEUWKUIJK – “Stuur de foto maar snel door, dan kan ik ‘m Whatsappen naar Hans. Of wacht, kunnen we ‘m niet vlakbij de teamtruck van Betch.nl-Superior maken, zodat hij het net kan zien dat ik mijn prijs krijg.” Het is inmiddels een paar weken nadat hij tijdens de Hel van Groesbeek de eerste BO Velo Bikesight Bergprijs op zijn naam schreef, maar Liwald Doornbos is nog steeds bezig met het plagen van Hans Becking, de winnaar van de marathon die hij op de klim van 2 kilometer met een paar seconde klopte. “Hans baalde er echt van. Vind ik mooi”, lachte Doornbos, nadat hij tijdens de Paasbike in Nieuwkuijk zijn prijs in ontvangst had genomen.

De coureur van Cube-Nutswerk kreeg een door Bikesight-partner BO Velo beschikbaar gestelde Stop&Go kit. Hij hoeft zich de komende tijd geen zorgen meer te maken over het poetsen van zijn fiets. Dat wordt voor hem namelijk een fluitje van een cent. “Nondeju, d’r zit best veel in zo’n box”, zei Doornbos na een grondige blik op het etiket.

Ook Bergkoningin Manon van Hees kreeg maandag haar welverdiende prijs. Alhoewel de mountainbikester van Merida-Bassa er overduidelijk superblij mee was, pakt de prijs voor haar misschien wat minder uit. Was haar vriend Steven Eskes (Beebikes-Nutswerk) tot dit weekend altijd bereid om haar bike te poetsen, de kans dat hij dat nu nog steeds gaat doen lijkt een stuk kleiner. “Dat wordt voortaan zelf je fiets gaan poetsen, Manon”, zei hij toen zijn vriendin vol trots de emmer vol schoonmaak -en smeermiddelen de teamtent in droeg.

Doornbos showt zijn zwaarbevochten bergprijs. Ook zijn teamgenoten kunnen er overduidelijk van genieten. Foto: Bikesight.nl
Van Hees met haar prijs in de teamtent van Merida-Bassa, een mountainbiketeam dat al gebruik maakt van de spullen van BO Velo. Foto: Bikesight.nl

Niet alleen de winnaars van de Bergprijs waren blij, ook Bikesight kijkt terug op een zeer goed verlopen experiment. Mooi om te zien dat er om gestreden werd en dat er vooraf, tijdens en na de koers veel over werd gesproken. Mocht er volgend jaar weer een Hel van Groesbeek georganiseerd worden – en daar lijkt het wel op – dan is er uiteraard weer een Bikesight.nl Bergprijs. Tot die tijd denken we na over nieuwe concepten, al dan niet met Strava. Ideeën blijven altijd welkom en kunnen gemaild worden naar info@bikesight.nl!

Related posts

Nu is Crienen eerder binnen dan Arts

by Juul van Loon
10 jaar ago

Lakebike 24u Challenge wordt Open NK

by Juul van Loon
9 jaar ago

Arts heerst op dit moment in Fietssportief.nl Cup

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten