Beemer en Becking hebben vrede met zege De Vocht

NIEUWKUIJK – In de laatste ronde van de Topcompetitie in Nieuwkuijk werd hij door zijn Belgische vluchtmakker Bart de Vocht op respectabele afstand gereden. Maar Frank Beemer incasseerde die nederlaag gelaten. Rustig friste de 26-jarige elite-renner zich een paar minuten na afloop op in de teamtent van MPL-Specialized. “Ik ben hier eigenlijk wel tevreden mee”, sprak de nummer twee, terwijl hij zijn gezicht schoonveegde met een washandje.  “Tegen Bart zit er op dit parcours gewoon niet meer in.”

Beemer, De Vocht en Hans Becking (Betch.nl-Superior). Al vroeg in de race was duidelijk dat deze drie mountainbikers gingen uitmaken wie de koers in Nieuwkuijk zou gaan winnen. Lang reden ze met zijn drieën samen, totdat Becking na een foutje de rol moest lossen. De Vocht en Beemer reden met zijn tweeën verder, maar in de laatste ronde was de inwoner van Garderen niet meer in staat de uiteindelijke winnaar te volgen.

De drie kemphanen op de rotsen van de rockgarden. Voorop De Vocht, gevolgd door Beemer en Becking. Foto: Wim Lemmers

“Bart heeft zo’n punch op die korte klimmetjes”, keek Beemer terug op de race. “Tegen het einde van de race pakte hij telkens een kleine voorsprong. Eerst een meter, toen drie meter, toen zes meter. Op d’n duur kreeg ik dat niet meer gedicht, ook omdat ik ook niet teveel risico wilde nemen. Hier tweede worden is namelijk ook mooi, vorig jaar werd ik nog negende ofzo. Dit rondje ligt me normaal gesproken niet zo.”

Ook Becking had vrede met de zege van De Vocht, die hij de verdiende winnaar noemde.  “Ik hou een goed gevoel over aan deze race”, zei de Nederlands marathonkampioen. “Ik ging een bocht iets te hard in, maakte een klein schuivertje en verloor daardoor de aansluiting. Dat ik daarna nog lang op een seconde of tien kon blijven hangen, dat is een teken dat het met de conditie wel goed zit. Maar ook als ik erbij was gebleven had een overwinning er denk ik niet ingezeten. Bart was vandaag de sterkste.”

Achter het leidende trio was de koers ook al snel overzichtelijk: het kwartet Robbert de Nijs (MPL), Erik Groen (SBJ) en de Belgen Kevin Panhuyzen en Robby de Bock streden gezamenlijk om plek vier, het trio Matthijs Eversdijk (Cube-Nutswerk), Rens de Bruijn (Merida-Bassa) en Kjell van den Boogert (MPL) deed hetzelfde om plek acht. Panhuyzen werd de beste van het viertal, De Nijs werd vijfde overall en derde belofte (lees zijn verhaal hier).

Groen, Panhuyzen, De Bock en De Nijs streden voor plek vier. Foto: Wim Lemmers

Eversdijk liet zijn twee compagnons in de slotfase achter zich en werd achtste. Van den Boogert werd achter De Bruijn tiende en pakte daarmee zijn eerste UCI-punt. Een bekroning van een mooi weekend voor de 18-jarige mountainbiker uit Middelaar. Op zondag schreef de belofterenner namelijk al de Wallonia Cup in Bastogne op zijn naam.

Eversdijk, De Bruijn en Van den Boogert. Het trio zou in de volgorde ook als achtste, negende en tiende over de streep komen. Foto: Wim Lemmers

Uitslag Topcompetitie Nieuwkuijk

Elite/beloftes

1. Bart de Vocht (ook eerste belofte)
2. Frank Beemer
3. Hans Becking
4. Kevin Panhuyzen (tweede belofte)
5. Robbert de Nijs (derde belofte)
6. Erik Groen
7. Robby de Bock
8. Matthijs Eversdijk  (vierde belofte)
9. Rens de Bruijn
10. Kjell van den Boogert (vijfde belofte)
Volledige uitslag

Related posts

Organisatie ‘De Hel’: ‘Zo snel uitverkocht hadden we niet verwacht’

by Juul van Loon
8 jaar ago

Aia Software Hel van Groesbeek krijgt tweede editie

by Juul van Loon
9 jaar ago

Het zit Rood nog niet mee in Langkawi

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten