Flinke tegenstand voor Nederlanders in UCI-race in Nalles

NALLES – Alhoewel we hier in Nederland niks te klagen hebben over het weer de laatste tijd, kun je altijd nog maar beter ergens in het zuiden van Europa zitten. Zoals in Italiaanse Nalles, waar het kwik de komende dagen richting de 25 graden gaat, maar waar dit weekend ook – let op de toepasselijke naam – de Sunshine Race wordt verreden. Dat is een UCI C1 mtb-wedstrijd, die ook onderdeel is van de nieuwe UCI Junior Series en de Internazionali D’Italia Series.

Vandaar ook dat vier coureurs van het KNWU Team MTB zondag aan de start staan: Wiebe Scholten, Milan Vader, Perry van den Bos en Roel van der Stegen. Het keurkorps van bondscoach Tim Heemskerk is echter niet de enige Nederlandse inbreng in het bergdorp in Zuid-Tirol. Ook MPL-Specialized-renners Robbert de Nijs en Jeroen van Eck (beide espoirs) en Anne Terpstra van Betch.nl-Superior (elite-vrouwen) staan op de startlijst. Terpstra en Van Eck doen zelfs de dubbel: zij hebben zich ook ingeschreven voor de XC-eliminator, die op zaterdag wordt verreden.

De zeven Nederlanders krijg een parcours voorgeschoteld van vijf kilometer met daarin 200 hoogtemeters. Het parcours kenmerkt zich door passages met  heerlijke namen als (we zitten in het Duits sprekende gedeelte van Italië) de Nachtigall Up Hill (technische klim met veel korte bochten), de Keschtnigl (rotspassage), de Gugguhütte (het steilste gedeelte), de  StepDownhill en Ganterer-Abfahrt (twee spectaculaire afdalingen). De junioren en vrouwen rijden het rondje vijf keer, de elites/beloftes zeven keer.

Een korte uitslag rijden zal voor de Nederlanders overigens geen gemakkelijke opgave worden: de junioren starten in een internationaal deelnemersveld – als iedereen die zich heeft ingeschreven ook daadwerkelijk meedoet – met 180 (!) concurrenten. Terpstra neemt het op tegen onder andere Gunn-Rita Dahle-Flesjaa, Blaza Klemencic (van het Nederlandse Feenstra-Felt) en plaatselijk favoriet Eva Lechner. Van Eck en De Nijs rijden tegen een aantal ijzersterke deelnemers in de belofte-categorie, maar ook tegen elite-coureurs als Manuel Fumic, Mauro Aurelio Fontana en Jan Skarnitzl.

Manuel Fumic in Nalles, vorig jaar. De Duitser won toen de race. Foto: Sunshine Racers

Programma Sunshine Race Nalles

Zaterdag 5 april
16.30u: Voorrondes XCE
18.00u: Finales XCE

Zondag 6 april
10.45u: junioren
12.45u: vrouwen-elite
12.47: junior-meisjes
14.45: elite/beloftes

Alle deelnemerslijsten zijn hier te bekijken.

Related posts

Sleeckx blijft zeges aaneenrijgen in TMZ

by Juul van Loon
10 jaar ago

Terpstra en Elferink naar achtste finale eliminator

by Juul van Loon
9 jaar ago

Valpartij kost Govaarts bijna de winst in Koga Cup

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten