Brentjens en Azevedo heroveren leiderstrui

GREYTON – Ze veroverden ‘m in de proloog, raakten ‘m kwijt in de eerste etappe maar hebben ‘m nu weer terug. Bart Brentjens en zijn Braziliaanse partner Abraao Azevedo heroverden vandaag in de vierde etappe van de Cape Epic de leiderstrui in de Masters-categorie. Het duo van Betch.nl-Superior/Meerendal won voor de derde keer op rij een etappe en maakte bijna acht minuten goed op Shan Wilson en Adrian Enthoven. Dat was meer dan voldoende om het team van Definitive Bikes te passeren in het klassement. Het verschil in het voordeel van Brentjens/Azevedo is nu krap vier minuten. Het Nederlandse mountainbike-icoon sprak op twitter van ‘een hele goede dag’.

Bij de elite-mannen ging de etappe zege naar wereldkampioen Nino Schürter (Zwitserland) en de Zuid-Afrikaan Philip Buys van Scott-Odlo. Zij finishten de 88 kilometer lange etappe met 1800 hoogtemeters en veel singletracks met een voorsprong van anderhalve minuut op het team van Centurion-Vaude (Markus Kaufmann en Jochen Käss). Robbert Mennen en Kristian Hynek (Topeak-Ergon) eindigde kort daarachter als derde en behielden daardoor de eerste plek in het klassement. Ze zijn daarmee het eerste duo dat het voor elkaar krijgt de leiderstrui twee dagen achter elkaar te mogen dragen. Rudi van Houts en Jose Hermida finishte vandaag als twaalfde, op elf minuten achterstand van Schürter/Buys.

In de vrouwen-categorie werd de etappe gewonnen door Ariane Kleinhans en Annika Langvad, die met grote voorsprong binnenkwamen op de dragers van de leiderstrui, Sally Bigham en Esther Süss.  Kleinhans en Langvad staan nu dan ook eerste in het klassement, al is het verschil tussen de twee teams maar één minuut. Hielke Elferink en haar Zwitserse partner Milena Landtwing (Team Meerendal) werden na hun eerste podiumplek op woensdag, nu vierde op iets minder dan een half uur achterstand van de winnaars. Laura Turpijn en de Belgische Sara Mertens (ook Team Meerendal) bereikten veertig minuten na Kleinhans/Langvad de finish en werden vijfde.

Brentjens en Azevedo vullen hun voorraden bij tijdens de vierde etappe van de Cape Epic. Foto: Cape Epic

Alle uitslagen van de Absa Cape Epic zijn te volgen op de uitslagenpagina van het evenement.

Related posts

De Bruijn doet mee aan extreme Rovaniemi 150

by Juul van Loon
9 jaar ago

Video: Van Houts en Hermida kanshebbers in Cape Epic

by Juul van Loon
9 jaar ago

NK volgend jaar definitief in Zoetermeer

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten