Ebert pakt onverwacht zege in eerste race bij amateurs

BERLICUM – Na zijn stapje terug van de elite naar de amateurs had Dennis Ebert gehoopt om mee te kunnen doen om een plek in de top tien. Het verliep zondag bij de start van het seizoen echter een stuk beter voor de 26-jarige coureur van Merida-Bassa. Tot zijn eigen verbazing schreef hij zijn debuutrace bij de amateurs op zijn naam, door onder andere Mattijn Motshagen en Thijmen van de Vrede voor te blijven. “Zeer onverwacht”, sprak Ebert naderhand. “Misschien ook een beetje ongepast, omdat ik ben terug gekomen van de elite. Maar het is vooral ook heel erg leuk.”

Ebert – de man achter dit mooie project – wijdde zijn zege toe aan flinke dosis geluk. “Ik mocht op de tweede startrij plaatsnemen en kon daardoor bij de start voorin door de eerste singletrack-sectie meerijden.  Dat scheelde echt heel veel. En ik was er tijdens het verkennen achter gekomen dat ik op de gladde stukken genoeg grip had. Dat kwam me in het slot van de race erg goed van pas.”

Ebert in actie in Berlicum. Foto: Wim Lemmers

Nadat een regenbui het parcours flink glibberig had gemaakt, lukte het Ebert om in de laatste ronde in het bochtige gedeelte van het parcours een gaatje te slaan met de concurrentie. Dat gaatje hield hij tot het einde vast.

Top 10 amateurs:
1. Dennis Ebert
2. Mattijn Motshagen
3. Thijmen van de Vrede
4. Tom Hoekman
5. Wouter Rorije
6. Peter van den Heuvel
7. Steven Eskes
8. Eric Hegger
9. Jeroen Wessel
10. Coen Hoogervorst
Volledige uitslag Berlicum

Related posts

Van Empel pakt de enige echte officieuze wereldtitel streetrace

by Juul van Loon
9 jaar ago

Inbraak in kantoor Bergrace: Veluwe Rally verplaatst

by Juul van Loon
10 jaar ago

Zuurbier pakt de dubbel na chaotische belofterace

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten