Vos is weer los (1): zenuwen voor eerste test in Berlicum

Na een jaar waarin hij alles won wat er te winnen viel bij de amateurs, stopte John Vos abrupt met de wedstrijdsport. Nu, elf jaar later en een groot aantal tegenslagen verder, keert hij terug. Bikesight.nl volgt in deze rubriek de 34-jarige coureur bij zijn rentree in het mountainbikewereldje. In deel 1 een vooruitblik op zijn eerste wedstrijd in bijna elf jaar, komende zondag in Berlicum

John, ben je er klaar voor?
“Ik hoop het!”

Dat klinkt voorzichtig?
“Ja, anderhalve week geleden heb ik de griep gekregen. Dat was wel even een tegenvaller. Ik heb daardoor afgelopen tijd amper kunnen trainen, en heb even geen idee meer hoe ik er voor sta. Als je me twee weken geleden had gevraagd, dan was ik meer zeker van mijn zaak geweest. Maar aan de andere kant: mijn lichaam heeft aangegeven dat het emmertje even vol zat, dat ik het zwaar genoeg belast heb. Dus misschien is die extra rust wel goed geweest. Maar voor mijn gevoel had ik graag de puntjes op de i gezet met een paar zware trainingen. Maar goed, Berlicum stelt eigenlijk ook nog niks voor.”

Niks voor? Het is je rentree in de wedstrijdsport!
“Nee, dat mag ik zo ook niet zeggen. Maar voor mij is Berlicum vooral belangrijk om te weten waar ik sta, om houvast te hebben. Misschien heb ik zondag wel nergens last van en word ik vijfde, misschien word ik twintigste. Op trainingen ging het voor de griep erg goed, en reed ik vaste gasten uit de top tien van de amateurs en de masters uit het wiel. Maar ik weet niet hoe het in de wedstrijden gaat, hoe het met mijn hardheid is. Het maakt me ook niet uit wat het wordt. Ik weet dat ik nog niet op het maximale van mijn kunnen zit, dat ik nog veel achterstand heb goed te maken. Ik ben pas negen maanden weer aan het fietsen.”

Berlicum is dus echt een test voor je?
“Ja. Mijn grootste doel is pas in juli, en eigenlijk pas volgend jaar zomer. Toen ik hoorde dat in 2015 het NK in Zoetermeer werd gehouden, heb ik dat meteen met dikke letters opgeschreven in mijn agenda. Dat is de plek waar ik in 2003 Nederlands kampioen ben geworden bij de amateurs, en waar ik heel graag weer heel goed wil presteren.”

Hoe is het met de zenuwen?
Pff, ik denk bijna aan niks anders. Wat dat betreft had het van mij vandaag al zondag mogen zijn. Maar dat was misschien niet zo handig geweest. Ik denk dat ik de komende paar dagen nog goed kan gebruiken om volledig te herstellen van de griep.”

John Vos.

Related posts

Club La Santa 4 Stage Lanzarote: heerlijk de winter doormidden koersen

by Juul van Loon
2 jaar ago

Blog Alpentour (2): genieten in het wiel van ‘sir Bart’

by Juul van Loon
8 jaar ago

Vreugdesprongetje

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten