Blog Classique d’Alphen: Groen, groen, groen!

Mooie outfit! Schön pakske! Ziet er goed uit! Dat ik afgelopen zondag tijdens de Classique d’Alphen voor het eerst een koers reed in mijn nieuwe felgroene fietskleding van Bikesight.nl, dat bleef niet onopgemerkt. Dank allen voor de complimenten! Ik raakte er zelfs een beetje van in de war. Meende halverwege de tweede ronde zelfs dat ik een jong menneke langs het parcours op Lingo-achtige wijze Groen! Groen! Groen! hoorde roepen. Ik denk dat het de verbeelding was.

Classic Alphen 153
Het lijkt alsof de fiets perfect bij mijn nieuw pak kleurt, helaas vloekt het net een beetje. Foto: Corné v.d. Voort

Een andere bijkomstigheid van na jarenlang koersen in oranje overstappen op een andere kleur was dat sommige bekende concurrenten mij juist niet herkende. Daardoor kon ik tijdens de 39 kilometer lange cyclo een aantal keren redelijk anoniem in het wiel duiken. Heel lang duurde dat niet, want jammer genoeg gaf het rijden in Bikesight.nl-kleding me niet echt vleugels. Oftewel: mijn benen veroordeelden me snel weer tot het rijden van mijn eigen tempo.

Dat het tijdens deze leuke wedstrijd (mooi parcours, veel bekenden) iets minder hard ging dan gehoopt, had ook een externe oorzaak: mijn materiaal. Tijdens het inrijden, minder dan een kwartier voor de start,  kwam ik er achter dat mijn crankbout volledig los was gelopen. Een sprintje terug naar de bus in de hoop daar een inbussleutel 10 te vinden, was tevergeefs. Na de bout provisorisch met een tang vast te hebben gedraaid en een sprint terug naar het startvak (3 minuten speling, goede warming-up) de eerste ronde voorzichtig aangedaan. Uit angst meer van m’n crank (en mezelf) te slopen.

Dat was echter ook in de hoop dat verzorger Mart nog ergens een sleuteltje 10 op de kop kon tikken. Helaas was er nergens op Recreatieterrein ‘t Zand eentje te vinden. Toen toch maar net gedaan alsof er niks aan de hand was. Wonderwel bleef de crank tot aan het einde van de vier rondjes zitten. Eindresultaat: ergens een plek buiten de top 100.

Genoeg werk te doen dus voor de marathon op het thuisparcours in Groesbeek. Maar eerst duik ik een aantal dagen onder in het plaatselijke feestgedruis. Voor de fanatieke lezers van boven de rivieren: dat betekent dat Bikesight tot komende woensdag iets minder up-to-date is.

Moeilijk kijken en plezier hebben. Het kan samen. Foto: Corné v.d. Voort

Related posts

Bart Brentjens Challenge: een lekke band kan de pret niet drukken

by Juul van Loon
4 jaar ago

Vos is weer los (1): zenuwen voor eerste test in Berlicum

by Juul van Loon
9 jaar ago

Blog HvH-DH: 130 kilometer lang hard werken

by Juul van Loon
7 jaar ago
Mobiele versie afsluiten