Bonder de beste in Wintercompetitie Havelte-Steenwijk

STEENWIJK – De wintercompetitie Havelte-Steenwijk is een prooi geworden voor Thom Bonder. De mountainbiker van Visscher-Holland, die na drie races samen met Erik Groen aan de leiding stond, schreef zondag de vierde en laatste race in Steenwijk op zijn naam en dat was vanzelfsprekend voldoende voor de zege in het eindklassement bij de licentiehouders.

De wedstrijd op de Woldberg draaide uit op een tweestrijd tussen Bonder en Onno Reijnhout (Klaucke Cycling Team), al moest de laatste na een pikstart van Bonder flink zijn best doen om nog in het wiel van de Visscher-Holland-coureur terug te keren. “Na de startstrook was een bocht naar rechts met daarin een modderpoel waar maar een persoon normaal doorheen kon fietsen”, blikte Bonder terug op zijn race. “Mijn doel was als eerste door die bocht heen te komen, en dat lukte. Daardoor kon ik gelijk bij de rest van het veld wegrijden en een voorsprong van tien seconden opbouwen.”

Thom Bonder voert de wedstrijd aan, met in zijn wiel Onno Reijnhout. Foto: Delavrie Media

Reijnhout was de enige die het gat op Bonder nog kreeg gedicht. “Hij sloot na iets meer dan twee ronden bij me aan en de rest van de wedstrijd hebben we samen gereden. In de laatste ronde ben ik hem op het laatste stuk waar je kon inhalen gepasseerd. Ik reed een meter of tien bij ‘m weg, en dat was voldoende voor de zege.”

Achter Bonder en Reijnhout eindigde Stefan van Bolhuis (ook van Klaucke Cycling Team) als derde. Meer uitslagen en het volledige eindklassement zijn op de redactie van Bikesight.nl nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de eindzege in de andere categorieën gingen naar  Micha Gankema (nieuwelingen), Anne Cosse (vrouwen) en Jorg Prins (recreanten).

Related posts

Trui te verdienen bij Open Twents Kampioenschap

by Juul van Loon
10 jaar ago

Meer dan tien jaar later flikt De Graaff het wel

by Juul van Loon
9 jaar ago

Top 15 Meest Gelezen Berichten 2014 op Bikesight.nl

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten