Eén-twee-drie-viertje voor MPL-Specialized in Lunteren

LUNTEREN – Op de Olympische Spelen pakte de Nederlandse schaatsploeg een prachtige één-twee-drie op de 5000 meter. Ach, een wedstrijdje in de Veluwse Wintercompetitie is van een wat andere orde, maar dan is het nog mooi om iets vergelijkbaars te presteren. MPL-Specialized  maakte het zaterdag in de vierde en laatste race in Lunteren zelfs nog iets bonter. De mountainbikeploeg eiste in de categorie onder 35 jaar met Frank Beemer, Robbert de Nijs, Kjell van den Boogert en Jeroen van Eck de eerste vier plekken voor zich op.  Mitchel Vrielink werd de beste van de rest.

lunterenmpl1
(Een deel van) de MPL-trein op het parcours in Lunteren. Foto: MPL-Specialized

“Het parcours was vergelijkbaar met dat van de Bergrace in Lunteren, erg leuk dus”, vertelde winnaar Beemer. “Ondanks de vele regen was het uitstekend te rijden. In tegenstelling tot de andere wedstrijden in de Veluwse Wintercompetitie (Beemer won 3 van de 4 races, red.) had ik zaterdag meer tegenstand. En dat maakte het voor mij een stuk leuker.”

De Nijs kon Beemer het langste volgen. “Hij maakte in het begin een heel sterke indruk”, zei de uit Garderen afkomstige mountainbiker. “Daarom was ik eigenlijk verrast dat ik zonder te versnellen Robbert halverwege los kon rijden. Ik weet niet hoeveel ik uiteindelijk ben uitgelopen.”

Beemer op weg naar de zege. Foto: MPL-Specialized

Beemer schreef met zijn zege het eindklassement van de Veluwse Wintercompetitie op zijn naam. Achter de coureur van MPL-Specialized eindigde Marc Oosterhof en Jeroen Verbocht als tweede en derde.

In de categorie voor coureurs ouder dan 35 jaar was de zege voor Remco van Bekkum van Peerkes Biketeam. Hij bleef Jeroen Kooij en zijn teamgenoot Bas Bloeming voor. Het eindklassement in deze categorie werd een prooi voor Arjen Feenstra, voor Barrie van Reeden (zaterdag vierde) en Mark  Schepp.

Bij de vrouwen eiste Marlo Koevoet in een klein startveld de zege voor zich op. Tweede werd Annemarie Kranenburg, derde Helen Ruiter. Ruiter schreef met haar derde plek het eindklassement op haar naam.  Tijs van den Brink won opnieuw bij de vijftigplussers. Hij pakte ook de eindzege.

Bekijk alle uitslagen van de wedstrijd in Lunteren hier. De eindklassementen van de Veluwse Wintercompetitie is hier te bekijken.

Related posts

Podiumplek voor Worst in Flanders Cup Kessel

by Juul van Loon
9 jaar ago

Zes clubs organiseren samen Veluwse Wintercompetitie

by Juul van Loon
9 jaar ago

Nieuw indoor XCE- en XCO-spektakel in Zuidwolde

by Juul van Loon
8 jaar ago
Mobiele versie afsluiten