WAGENINGEN – Het komende seizoen zal Stichting Bergrace geen enkele mountainbikewedstrijd organiseren. Dat betekent dat ook de Bergrace in Wageningen, die gepland stond op 30 maart aanstaande, niet doorgaat.  Of er in 2015 wel weer wedstrijden gehouden worden, is nog niet duidelijk. Wel dat de kans daarop niet groot is.

Hans Burgersdijk, oprichter en eigenaar van het bedrijf dat al 25 jaar wedstrijden organiseert, heeft het niet makkelijk met het besluit. “Voor ons hele team is het ontzettend moeilijk geweest”, vertelt hij aan Bikesight.nl.

De meeste wedstrijden van de Bergrace vonden plaats op de Veluwe. De stichting organiseerde onder andere het EK in Rhenen, wedstrijden in de topcompetitie en was de laatste jaren vooral succesvol met het recept van wedstrijden over een bepaalde tijdsduur en bijbehorende klassementen.

Burgersdijk wilde niet inhoudelijk ingaan op de reden van het besluit. “Daar is het allemaal nog te vers voor. Je moet je voorstellen dat als je zo lang wedstrijden organiseert, eerder dan wie dan ook in Nederland, eerder dan dat de bond van mountainbiken had gehoord, dat je daar niet zo maar mee stopt. Dat hebben we toch moeten doen. En dat is heel erg lastig. Het is echt een ontzettend emotioneel besluit, voor ons allemaal. “

bergrace
De karakteristieke tent van de Stichting Bergrace.