Arts ook in Fietssportief.nl Cup in Landgraaf de beste

LANDGRAAF – Edwin Arts blijft heersen in de Fietssportief.nl Cup. De 25-jarige mountainbiker uit Overloon won afgelopen zaterdag in Landgraaf voor de zevende keer in twaalf races. Toch lijkt Arts kansloos voor de eindzege: omdat hij drie races miste, staat hij ‘slechts’ derde op 19 punten achterstand van leider Leon Crienen uit Baarlo. Winst in een wedstrijd levert in de Limburgse winterserie vijftien punten op

Crienen werd in Landgraaf derde, op iets meer dan een halve minuut achterstand van de nummer twee, de Belg Fabio Porco. Porco en Arts reden vrijwel de hele koers met elkaar samen. Pas in de uiterste slotfase van de zware race lukte het Arts weg te rijden bij zijn medevluchter. Het verschil op de streep was uiteindelijk slechts drie seconden.

In de categorie Masters ging de zege naar Harrie Peeters, die daarmee alweer zijn vijfde zege van dit winterseizoen boekte. Het was voor de mountainbiker uit Blerick de derde zege op rij. Peeters bleef de Belg Stephan Lotz en de Duitser Günter Reitz voor. Met nog drie wedstrijden te gaan en bijna dertig punten voorsprong op Reitz is Peeters ook bijna zeker van de eindzege in de cup.

Bij de vrouwen leverde de wedstrijd een zege op voor Senna Feron uit Schimmert, die klassementsleidster Milou Meeuse uit Sittard net voorbleef.  Alle uitslagen van de Fietssportief.nl Cup in Landgraaf zijn hier te bekijken.

Related posts

Koevoet vecht zich naar plek in top twintig

by Juul van Loon
9 jaar ago

Vreugdenhil kan Langeveld net niet volgen in slot Beach Challenge

by Juul van Loon
10 jaar ago

De Nijs stelt met eigen team mountainbiketoekomst veilig

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten