Geopark Hondsrug Classic op 12 oktober 2014

GIETEN – Het was al bekend dat de cyclo na afwezigheid van twee jaar weer terug zou keren op de mountainbike kalender: de Hondsrug Classic in Gieten. Inmiddels is er meer bekend over het evenement. Nieuwe naam wordt de Geopark Hondsrug Classic, het startschot van de wedstrijd valt op zondag 12 oktober 2014 om 11.00 uur.

In het verleden stonden jaarlijks ongeveer 1400 mountainbikers aan de start van de cyclo, die traditioneel het einde van het wedstrijdseizoen betekende. In 2014 is het een open wedstrijd, wat inhoudt dat iedereen kan deelnemen, van licentiehouders tot recreatieve mountainbikers. Er zal een gezamenlijke start zijn.

De Hondsrug Classic, die in totaal 15 keer werd georganiseerd, bestond in het verleden uit twee rondes van ongeveer 27 kilometer. In 2014 zal het parcours iets gewijzigd worden en bestaan uit drie rondes van ongeveer 20 kilometer bedragen. In totaal om en nabij de 60 kilometer dus.

Start van de Hondsrug Classic een aantal jaren geleden. Foto: Hondsrug Classic.

De laatste editie van de mountainbikewedstrijd werd gewonnen door de Belg Kevin van Hoovels. Bart Brentjens won het evenement liefst zeven keer.  De eerste editie in 1997 werd gewonnen door Richard Groenendaal.

Inschrijving voor de Hondsrug Classic van 2014 is inmiddels geopend. Deelname kost 15 euro voor KNWU-leden en 18 euro voor niet-leden. Meer info hier.

Related posts

Kou kost Van den Boogert koppositie in Thieusies

by Juul van Loon
10 jaar ago

Ebert pakt onverwacht zege in eerste race bij amateurs

by Juul van Loon
10 jaar ago

Terpstra tevreden over tijdrit: ‘Maar één foutje gemaakt’

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten