Crienen en Arts maken koers hard in Blerick

BLERICK – Van een kopgroep van vier mountainbikers bleef er uiteindelijk één over. Edwin Arts won zondagmiddag in Blerick de elfde wedstrijd in Fietssportief.nl Cup. Daarmee werd nog maar eens bevestigd dat de 25-jarige Overloonse mountainbiker dit seizoen de sterkste is in de wedstrijdserie. Het was voor Arts namelijk de zesde overwinning in totaal en de vierde in de laatste vijf races.

Het koersverloop was volgens de winnaar bijna gelijk aan de wedstrijd van vorige week in Nederweert. “Aan het begin van de wedstrijden reden Leon Crienen, Fabip Porco, Lex van Enckevort en ik bij de rest van veld weg”, keek Arts terug. “Lex moest na een ronde lossen en toen zijn Leon en ik om de beurt op kop gaan rijden. Op drie rondes voor het einde moest ook Fabio eraf.”

Arts, Crienen en Porco razen over het parcours in Blerick. Foto: Eric Korenblik

Crienen en Arts reden vervolgens hetzelfde tempo door. In de laatste ronde maakte Arts het verschil. “Het lukte me om bij ‘m weg te rijden, en ik kreeg deze keer geen materiaalpech”, verwees Arts naar de wedstrijd van vorige week, waar een gebroken ketting hem de zege kostte.

Achter Crienen en Arts eindigde de Belg Porco als derde. In het algemeen klassement staan de podiumklanten van Blerick bij de eerste drie.  Baarlonaar Crienen blijft leider met 136 punten, Porco is tweede (124) en Arts derde (115).  Voor Arts, die in het begin van het winterseizoen een aantal wedstrijden miste, wordt het met nog vier wedstrijden te gaan erg lastig het eindklassement nog te winnen. Hij zit er niet zo mee. “Nee, dat maakt me niet zo veel uit. Een derde plek is ook mooi. Het gaat erg lekker deze winter, dat het zo goed zou gaan had ik echt niet verwacht.”

Bij de Masters ging de zege in Blerick naar Harrie Peeters, die op zijn thuisparcours  de Duitser Günther Reitz en Peter Alders (net als Arts afkomstig uit Overloon) voorbleef en daarmee zijn eerste plek in het klassement verstevigde. Peeters is met 35 punten voorsprong op Reitz al bijna niet meer in te halen.

Eerste vrouw werd de Nijmeegse Lotte Jacobs, die bij haar tweede deelname in dit seizoen voor het eerst een wedstrijd won. De eerste plek in het klassement blijft in handen van de Sittardse Milou Meeuse. Bekijk alle uitslagen en klassementen hier.

Related posts

Langkawi: proloog niet het ding van Rood, wel van Janssen

by Juul van Loon
10 jaar ago

Van der Meer oppermachtig in de modder van Betzdorf

by Juul van Loon
9 jaar ago

Rood en Vreugdenhil zeventiende op Ibiza

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten