ATB-Cross: achttien mtb-wedstrijden in één jaar

RAVELS – De mannen van Peerkes Biketeam (ook wel bekend als pipo’s) hebben het de afgelopen seizoenen al ontdekt: de xc-wedstrijden van de ATB-Cross zijn ontzettend leuke koersjes. Het Peerkes Biketeam won dit jaar het ploegenklassement en eindigde met drie mountainbikers (Theo Eltink, Bart Damen en Frank van Hoof) in de top tien van het eindklassement van de Belgisch-Nederlandse wedstrijdserie.

In 2013 kende de kalender van de ATB-Cross liefst zestien wedstrijden. Zoals het er nu naar uitziet wordt dat aantal nog verder vergroot. Op de kalender van 2014 staat inmiddels achttien koersen ingetekend. Daarvan zijn er vijf in Nederland en dertien in België. De wedstrijden worden allemaal georganiseerd in de grensstreek ten zuiden van Tilburg, in een straal van ongeveer dertig kilometer rond de Belgische plaats Turnhout.

Theo Eltink en Bart Damen van Peerkes Biketeam tijdens de ATB-Cross in Hooge Mierde van 2012. Archieffoto: Peerkes Biketeam

De serie is gestart in 2010. “Met 5 wedstrijden en meer dan 250 deelnemers gedurende het eerste seizoen”, vertelt Marcel van Loon van de Belgische organisatie. “Afgelopen seizoen hadden we meer dan 400 deelnemers. Omdat we alleen in de zomertijd koersen, raken we qua aantal wedstrijden bijna aan onze limiet.”

In de ATB-Cross kan gestart worden in vijf verschillende klassen. “Dat varieert van de echte toppers in de hoogste klasse, tot mensen die net hun eerste mountainbike hebben gekocht in de laagste klasse”, legt Van Loon uit.

In 2014 start de serie met een wedstrijd in het Nederlandse Hapert, op zondag 6 april.  De volledige kalender staat hieronder. Alle wedstrijden zijn uiteraard ook opgenomen in de Bikesight.nl Mountainbike Kalender 2014. Een drietal wedstrijden is nog onder voorbehoud. Kijk voor meer info op www.atbcross.com.

Kalender ATB-Cross 2014

6-apr. Hapert
13-apr. Beverlo
27-apr. Overpelt
11-mei Alphen
25-mei Hooge Mierde
1-jun. Hilvarenbeek
8-jun. Dessel
15-jun. Moergestel
22-jun. Geel
29-jun. Ravels
6-jul. Olen-Buul
10-aug. Olen-Teunenberg
16-aug. Gierle
24-aug. Meerhout
31-aug. Merksplas
7-sep. Hechtel
14-sep. Lichtaart
21-sep. Retie

Related posts

Parcours MTB-Trophy Sittard-Geleen: de beelden

by Juul van Loon
10 jaar ago

Zonneveld grijpt dankzij zege leiderstrui Lotto KNWU Strandraces

by Juul van Loon
9 jaar ago

Imming/De Zeeleeuw domineert ook in Deining D-Day Strandrace

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten