Van Ewijk nu een keer op de bovenste trede

HOOGERHEIDE – In de eerste vier wedstrijden van de TMZ-wintercompetitie eindigde hij telkens in de top vijf. Bij de vijfde race van de Brabants/Belgisch/Zeeuwse serie stond Edzard van Ewijk uit Wolphaartsdijk na afloop voor het eerst op de hoogste treedje van het podium. Hij kwam zaterdag in Hoogerheide als eerste over de streep, voor Jacob de Roo (Kapelle) en Kevin Gideonse (Nijmegen). Zonder af te doen aan de prestatie van de renner van Beebikes-Nutswerk: Marco Minnaard en Danny Sleeckx (beiden twee keer winnaar dit seizoen) deden in het Brabantse plaatsje niet mee.

Bij de vrouwen ging de zege verrassend naar de jonge Zoë Mulder, die sinds kort ook lid is van Beebikes-Nutswerk. Mulder, afgelopen seizoen Nederlands kampioene bij de jeugd in de categorie 5, bleef haar teamgenote Emma Verloop voor. De derde plek was voor Carine de Vriendt.

Ook bij de veertigplussers eindigde een coureur van Beebikes op het podium. Eric Vereecken werd tweede. Hij hoefde alleen de Belg Franky Taelman voor zich te dulden.

Bekijk alle uitslagen van de wedstrijd in Hoogerheide hier.

Related posts

Aia Software Hel van Groesbeek krijgt tweede editie

by Juul van Loon
10 jaar ago

Absa Cape Epic: de eindresultaten

by Juul van Loon
10 jaar ago

Egbert Egberts maakt entree met groot wedstrijdteam

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten