In 2014 geen vaste stuurbordnummers meer

NIEUWEGEIN – In 2014 zullen mountainbikers bij wedstrijden van de KNWU niet meer het hele seizoen met hetzelfde, persoonlijke stuurbord rijden.  Dat liet de Nederlandse wielerbond in een nieuwsbrief weten. “Reden voor het besluit is het kostenplaatje, het wegvallen van sponsoring en de hoeveelheid werk op zowel logistiek als administratief gebied”, stelt de KNWU.

De verstrekking van de stuurbordjes bij de verschillende wedstrijden zal nu in handen komen van de organisaties. De KNWU zal in samenwerking met een producent een traject opstellen voor de organisatoren om tegen lage kosten eigen stuurborden met reclame te regelen.

Een andere belangrijke mededeling die de KNWU deed heeft vooral betrekking op beachbikers of veldrijders, die hun licentie ook in januari nodig hebben. Het is, in tegenstelling tot voorgaande jaren, niet meer mogelijk om in de eerste maand van het nieuwe jaar met de licentie van het vorige jaar te starten. De KNWU zal hier streng op controleren.

Daarentegen kunnen licenties wel veel sneller worden geproduceerd. Vanaf vandaag (vrijdag 1 november) kunnen nieuwe licenties worden aangevraagd, die vervolgens binnen twee weken op de deurmat vallen.

Een vast, eigen stuurbord, in 2014 is het verleden tijd. Foto: Bikesight.nl

Related posts

Imming gokt verkeerd in Franse strandrace

by Juul van Loon
10 jaar ago

Team Relay: Nederland achtste, wereldtitel Frankrijk

by Juul van Loon
9 jaar ago

Video: terugblik laatste wedstrijd KNWU Strandraces

by Juul van Loon
10 jaar ago
Mobiele versie afsluiten