Brentjens wint met Azevedo Brasil Ride bij de Masters

MUCUGE – Nadat Vitor Gamito en Paulo Freitas, hun grootste concurrenten in de Masters-categorie, uitgevallen waren vanwege een stuurbreuk, was de voorsprong van Bart Brentjens en Abraao Azevedo in het algemene klassement van de Brasil Ride dusdanig groot, dat ze het wel heel bont moesten maken wilden ze de zege nog uit handen geven. Dat deed het Nederlands/Braziliaanse gelegenheidsduo dan ook niet: ze wonnen zaterdag ook de zevende en laatste etappe en schreven de Zuid-Amerikaanse etappewedstrijd op hun naam.

podium brasilride
Alle winnaars van de Brasil Ride. In het blauw Brentjens en Azevedo. Foto: Brasil Ride.

Bij de elites werd de wedstrijd gewonnen door de Brazilianen Henrique Avancini en Sherman Trezza de Paiva, voor de Spanjaarden Ismael Ventura en Ramon Sagues. De derde plek waren voor Specialized-mountainbikers Cristoph Sauser en Kohei Yamamoto.

Voor Hans Becking en Jiri Novak (Superior-Brentjens) eindigde de Brasil Ride in een teleurstelling. Het duo reed lang voorin mee, maar moest vanwege ziekte van Novak donderdag de handdoek in de ring gooien. Becking ging de laatste dagen nog wel alleen verder, maar ook dat was niet echt succes. “Ik wilde echt mijn goede vorm laten zien, maar een lager in mijn naaf ging kapot. Ik heb het wiel kunnen maken, maar reed daarna lek”, liet hij na afloop van de laatste etappe op zijn Facebook-pagina weten.

Becking tijdens de laatste etappe van de Brasil Ride. Foto: Emile van Halm

Alle uitslagen van de Brasil Ride zijn hier te bekijken.

Related posts

UCI-ranking: Beemer meldt zich in top 100

by Juul van Loon
10 jaar ago

Becking blij met foutloze race

by Juul van Loon
9 jaar ago

WK eindigt voor Van Eck in achtste finale

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten