Constante Beemer is ook in Houffalize sterk

HOUFFALIZE – Je kunt er de klok bijna op gelijk zetten dit seizoen. Als Frank Beemer aan een wedstrijd meedoet, rijdt hij een knappe uitslag. Zo ook zaterdagmiddag bij de Kompressor MTB Cup in Houffalize. De 26-jarige mountainbiker van MPL-Specialized hoefde op het technische rondje in de Ardennen alleen de Belgische topper Kevin van Hoovels voor te laten. “Daar was ik uiteraard heel tevreden mee”, sprak een blije Beemer na de wedstrijd.

Beemer was in de wedstrijd, de laatste in de Belgian Cup,  goed weg. “Ik kon op de startklim heel gemakkelijk bij de eersten blijven”, keek de renner uit Garderen terug op zijn koers. “Na ronde één lag ik op de zesde plek en pas daarna ben ik mijn eigen tempo gaan rijden.”

Beemer heeft – afgaande op zijn gezichtsuitdrukking – moeite met het laatste hupje van een klimmetje in Houffalize. Foto: Ludo van der Put / Ludo Grafica

Met dat tempo hadden heel veel concurrenten van Beemer erg veel moeite. Wat heet: eigenlijk kon niemand hem volgen. “In de derde ronde kwam ik alleen op kop te liggen, met Kevin een seconde of twintig achter me. Hij sloot echter bij me aan en samen gingen we de laatste ronde in.”

En in die laatste ronde bleek Van Hoovels nèt iets sterker dan Beemer. “Het verschil was niet groot, maar op de eerste klim liep hij meter voor meter bij me weg. Gelukkig kon ik mijn tweede plek wel veilig stellen.”

Achter Beemer werd de Belg Sebastian Carabin (Merida-Wallonie) derde. Beemer liet ook onder andere Jens Schuermans (winnaar bij de beloftes) en Roel Paulissen achter zich. Die laatste reed (vanwege zijn dopingschorsing) voor het eerst sinds lange tijd weer een cross-country-wedstrijd.

Beemer hoopt zijn goede vorm nog een week te kunnen doortrekken naar het NK Marathon in Eijsden. “Er zijn veel kanshebbers, dat wordt een leuke wedstrijd.”

Het podium in Houffalize: Beemer, Van Hoovels, Carabin. Foto: Versluys Pro Mountainbiketeam.

De volledige uitslagen van Houffalize zijn bij Bikesight nog niet bekend. Daarover uiteraard later meer.

Related posts

Vos wint Sram Short Race bij Sea Otter Classic

by Juul van Loon
10 jaar ago

Provisorische kalender nationale mountainbike KNWU-races 2015

by Juul van Loon
9 jaar ago

Lakebike 24u Challenge wordt Open NK

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten