Langkawi: pech voor Rood, Janssen weer derde

LANGKAWI – Het zijn van die dilemma’s waar iedere mountainbiker tijdens een wedstrijd wel eens mee te maken krijgt: wat doe je als een concurrent met een lekke band vraagt om een bandje of een pomp? Bram Rood besloot vandaag tijdens de eerste rit in lijn van de Langkawi International MTB Challenge zijn pompje af te geven aan de lekgereden titelverdediger Fabian Giger.

De barmhartige actie op het Maleisische eiland kwam de biker van Koga duur te staan: hij reed zelf op 8 kilometer van de streep ook lek  en het CO2-patroon dat hij nog in zijn achterzak had bleek niet voldoende om dat probleem helemaal op te lossen. “Ik heb drie kilometer moeten lopen, en bij de finish reed ik ook nog een stukje verkeerd”, liet de mountainbiker uit Heerhugowaard weten.

De Zweedse etappewinnaar Emil Lindgren van Giant-Offroad leidt de dans door de het regenwoud van Langkawi. Foto: LIMBC.

Desondanks realiseerde Rood nog een tiende plek. Op het moment van het lekrijden reed hij echter zevende. “Achteraf baal je natuurlijk dat je je pompje hebt afgegeven, maar het hoort erbij”, blikte de marathonbiker verder terug.

Volgens Rood is het de vijfdaagse etappewedstrijd een pittig evenement. “Het parcours gaat veel door het regenwoud. Door rivieren en plassen van meter diep. Ook is er veel modder, zuigend gras, zuigend zand en harde stukken.  En veel singletrack.  Alles zit er in eigenlijk. Daarbij is het ook nog heel warm en heel vochtig.”

De etappe van 65 kilometer werd gewonnen door de Zweed Emil Lindgren, voor de Fransman Maxime Marotte en de Japanner Kohei Yamamoto. Marotte, maandag winnaar van de proloog, behield de leiderstrui.

Zuur voor Rood: het afgeven van zijn pompje aan Giger had niet veel nut. De Zwitser had drie banden nodig om weer verder te kunnen en verspeelde zijn kansen op de eindzege.

Bij de masters behield de Nederlander Patrick Janssen zijn derde plek in het klassement door na de proloog opnieuw derde te worden. De Italiaan Marzio Deho won weer, tweede werd opnieuw de Brit Nicholas Craig.

De volledige uitslagen en klassementen zijn nog uit Maleisië binnengekomen. Bram Rood heeft inmiddels op zijn eigen website ook een klein verslagje geschreven.  Een verhaaltje van de Australische Naomi Hansen is hier te lezen. Morgen staat er een etappe van 45 kilometer op het programma.

Related posts

De Nijs in tranen over de finish bij NK

by Juul van Loon
10 jaar ago

‘Marianne Vos rijdt in 2015 wereldbekers Nove Mesto en Albstadt’

by Juul van Loon
9 jaar ago

Extra nieuwelingen-wedstrijd bij Jan van Arckel.

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten