De Bruijn is de beste belofte in Barcelona

BARCELONA – Krap een week na zijn overwinning bij de Bergrace in Lunteren, heeft mountainbiker Rens de Bruijn een nieuwe zege aan zijn palmares toegevoegd. De 22-jarige coureur van SBJ Biketeam was de sterkste belofterenner in de finale van de Copa Catalana in Barcelona.

De Bruijn bleef in de Spaanse stad de Spanjaard Gerard Alvarez (Tomas Belles-Canondale) en de Belg Nicolas Daniels (Merida-Wallonie) respectievelijk meer dan een en twee minuten voor. “De wedstrijd ging goed”, blikte De Bruijn terug. “Snel na de start ben ik mijn eigen tempo gaan rijden, omdat het een zwaar rondje was. De temperaturen maakte het ook nog iets zwaarder. Het was zo 27 graden en het voelde heel benauwd. Het was dus zaak om goed in te delen en veel te drinken. Dat ging super, heb een mooie stabiele wedstrijd kunnen rijden.”

De Nijmegenaar werd in het totale veld achtste, op iets meer dan vier minuten achterstand van de Belgische winnaar Sebastien Carabin (Merida-Wallonie). De wedstrijd werd verreden op de berg Montjuïc, vlakbij de haven van Barcelona. In dat park staan nog heel veel stadions van de Olympische Spelen van 1992. De Bruijn: “Het was mooi om op het podium te staan in zo’n decor”, genoot De Bruijn na.

Het beloftepodium in Barcelona. Foto: Rens de Bruin.

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Related posts

Bike Festival Brabant opnieuw in weekend kortste nacht

by Juul van Loon
10 jaar ago

Nederlandse marathonbikers doen het goed in Duitsland

by Juul van Loon
10 jaar ago

Kalvenhaar is klaar voor het mountainbikeseizoen

by Juul van Loon
9 jaar ago
Mobiele versie afsluiten