bikesight.nl

Nieuws

World Cup junioren wordt vervangen door Europese serie

AIGLE – Volgend jaar is er geen World Cup meer voor junioren. Wel komt er voor de jonge talentvolle mountainbikers een nieuwe Europese wedstrijdserie. Dat meldt Cyclingnews. UCI-afgevaardigde Simon Burnley geeft op de nieuwswebsite twee voorname redenen voor de beslissing van de internationale wielerbond: het tijdschema, en het aantal deelnemers.

mayka-ISD_2_curves.cdr“Het lukt ons niet om zes wedstrijden op één dag te laten starten. Dat betekent dat op een vol wereldbekerweekend de junioren altijd fietsen op zondagochtend.  Dat is een nachtmerrie voor de organisatoren, die een dag later opnieuw 40 marshalls nodig hebben, en na die ene race in de knoei komen met de downhill-wedstrijd”, legt Burnley uit.

“En als we een World Cup organiseren buiten Europa, krijgen we maar een klein startveld.  Daarvan is een groot deel nog uit het land van de race. Het zijn niet echt wereldbekers,” stelt de afgevaardigde.

De nieuwe Europese serie gaat naar alle waarschijnlijkheid bestaan uit zes al bestaande XC-wedstrijden in Europa, zoals de Swiss BMC Cup en de  Bundesliga.

Lees het volledige artikel over de afgewegingen van de UCI op Cyclingnews.

1 Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top