bikesight.nl

Nieuws

WK: Terpstra 18e in XCE, titel Engen en Van der Ploeg

PIETERMARITZBURG – De hoofdmaaltijd (XCO) op het wereldkampioenschap verliep vrijdag voor Anne Terpstra met een 17e plek niet zoals gewenst.  Het baalgevoel dat de Nederlands kampioene aan die wedstrijd overhield, heeft ze zondag niet weg kunnen poetsen met een flitsend optreden bij het toetje, de XC-eliminator. Terpstra finishte op het spectaculaire en snelle onderdeel als 18e.

“Dit was zeker niet mijn WK… maar ik kom terug. Dank iedereen voor de support”, liet de renster van Superior-Brentjens via twitter weten.

De titel bij de vrouwen ging naar de Zweedse Alexandra Engen, voor de Zwitserse XCO-wereldkampioene Jolanda Neff en Linda Indergand (ook Zwiterland). Terpstra werd in haar serie uitgeschakeld door Eva Lechner (Italië) en Mariske Strauss (Zuid-Afrika).

Bij de mannen – zonder Nederlandse deelname – pakte  Paul van der Ploeg de gouden medaille.  De Australiër nam risico met een binnenbocht-binnendoor-actie in de eerste bocht, pakte de leiding en gaf die niet meer af.  Van der Ploeg bleef Daniel Federspiel (Oostenrijk) en de Argentijn Catriel Andres Soto voor.

vanderploeg

Van der Ploeg op weg naar zijn wereldtitel. Foto: Darren Goddard/Cycho Media

 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top