bikesight.nl

Nieuws

Trans Allgarve 2014: van 3 t/m 8 mei

Inschrijven kan nog niet, wat het precies gaat kosten is ook nog niet bekend , evenals details over de etappes. Maar wel is al duidelijk wanneer volgend jaar de Trans Allgarve wordt verreden: van 3 tot en met 8 mei. Dat betekent dat de etapperace in het zuiden van Portugal bij de tweede editie een dagje langer duurt dan de allereerste, begin mei van dit jaar.

Die eerste editie bestond uit vijf etappes en trok van het oosten van de Allgarve naar het westen.  Elke etappe was gemiddeld zo’n 90 kilometer lang met ongeveer 2000 hoogtemeters. De Trans Allgarve deed daarbij de mooiste stukken van de streek aan, met stevige, steile klimmetjes, schitterende vergezichten en zo nu en dan een mooi, technisch singletrackje. De laatste etappe, die grotendeels de typische Portugese kliffenkust volgde, was daarbij de kers op de taart.

010813_TA2

Trans Allgarve 2013, etappe 2. Foto: Miguel Duarte.

Ter indicatie: deelname met het basispakket (slapen in sporthallen) kostte afgelopen jaar krap 500 euro.  Let wel even op:  je hebt een (Garmin) GPS-apparaat nodig om te kunnen deelnemen. De Trans Allgarve wordt namelijk niet uitgepijld, maar door alle deelnemers (maximaal 100) als GPS-track nagereden. Een concept dat na wat gewenning overigens prima werkt.

010813_TA1

De schitterende kust van de Allgarve, etappe 5. Foto: Miguel Duarte.

Meer info zal dit najaar (tja, het is alweer bijna zover) verschijnen op de Trans Allgarve Facebookpagina en op de website van het evenement, waar op dit moment aan gewerkt wordt.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top