bikesight.nl

Cross-country

Mos en Van der Meer sterksten in streetrace Norg

Verslag en foto: Onno Reijnhout

Misschien heeft het te maken met haar achternaam, maar ook deze Mos kan een partijtje hard fietsen. Waar “Mossie” vorige maand nog de Bartje200 op zijn naam kon schrijven, zo rijdt Anniek deze zomer de ene na de andere overwinning bij elkaar tijdens de Noordelijke streetrace competitie. Ook op het bochtige, maar prachtige rondje wat de organisatie in het centrum van Norg had uitgezet kon niemand haar bijhouden.

Achter Mos was er een felle strijd om de andere podiumplaatsen. Uiteindelijk trok  Nienke Smit aan het langste eind. Ze wist in de laatste rondes de jonge Chimène Boer te lossen.

Bij de heren stonden vooral Noordelijke marathontoppers aan het vertrek, maar het was Gosse van der Meer die het meeste buskruit in de kuiten had. Na een felle strijd met Bart Barkhuis demarreerde Gosse in de slotfase weg bij de Norger en reed hij solo naar de overwinning. Barkhuis werd tweede en stapte na afloop direct op de heftruck om het centrum weer te ontdoen van alle hindernissen. Raymond van de Kruisweg kon zijn broer en het peloton van marathonrijders achter zich laten en de derde plaats bemachtigen.

Beide winnaars mochten na afloop ook de trui van Drents Kampioen Streetrace aantrekken. Mos en Barkhuis staan beide aan de leiding van het tussenklassement in de Noordelijke streetracecompetitie. De volgende wedstrijd vindt plaats in Emmen op 5 augustus.

To Top