bikesight.nl

Marathon

Lakebike24 komt met 12-uursrace met nachtelijke start

BEST – Het is al zeven jaar vaste prik voor de liefhebbers van 24-uursraces en sinds enkele jaren ook het toneel van het officieuze Nederlands kampioenschap in die discipline. Op 3 en 4 juni komt de organisatie van de Lakebike24 Challenge in Best met iets nieuws: een 12-uursrace.

Die wedstrijd kun je rijden alleen of als duo. Bijzonder is de nachtelijke start. Naast de 12-uursrace blijft de hoofmoot (de 24 uursrace voor solo en teams) en de 6-uursrace (ook voor solo en teams) gewoon bestaan.

Daarnaast wordt het parcours van de wedstrijd iets anders. “Met de 12 uurs wilde we vernieuwing brengen naar het evenement. Daarnaast hebben we veel positieve feedback gehad op ons parcours. Die lijn wilde we verder doortrekken in het nieuwe parcours. Ik denk dat dit is gelukt”, stelt Nick van der Kallen, de parcoursbouwer van de organisatie.

lakebikestart

Meer info
Lakebike24 is een fantastische mix van wedstrijdfietsers en recreanten. Uiteraard is de challenge ook dit jaar ook weer het toneel voor het Nederlands Kampioenschap 24 uurs mountainbiken. Voor de wedstrijdteams is het doel zo veel mogelijk rondjes af te leggen in 6, 12 of 24 uur. Voor de funteams is de uitdaging deze challenge te volbrengen en de klok rond te fietsen. De Lakebike24 Challenge is er dus voor iedere mountainbike fanaat die een spectaculaire uitdaging zoekt. De verwachting is dat de inschrijvingen weer hard zullen gaan, zeker voor de 6 uurs. Inschrijven kan vanaf 1 januari. Meer informatie vind je op www.lakebike24.nl.

To Top