bikesight.nl

Nieuws

Hulp nodig: enquête haalbaarheid Bikepark

MOOK – Twee Nijmegenaren hebben een missie: het realiseren van een Bikepark in het Noord-Limburgse Mook.  Ze zijn al goed op weg, maar hebben jullie hulp nodig. Om te kijken of het ‘Bikepark Zuid-Oost’ bestaansrecht heeft doen ze een haalbaarheidsonderzoek, doormiddel van een enquête onder mountainbikend Nederland.

De precieze locatie van het Bikepark moet de oude vuilstort aan de rand van Mook worden, aan de voet van de asfaltklim naar Restaurant ’t Zwaantje en naast het terrein van scouting Herrendal. Het is een heuvel met een hoogteverschil van 85 meter, waar volgens de twee nu weinig mee gebeurd. “Het is voor fietsers afgesloten met een hek en er kan gewandeld worden. Maar verder is het maar een kale berg”, vertelt een van de initiatiefnemers.

Ze willen er een commercieel Bikepark van maken, met fietsverhuur,  een kleine in downhill-materiaal gespecialiseerde Bikeshop en een shuttle of bikelift. “Het wordt een terrein dat geschikt is voor iedereen. Om te trainen, voor clinics, familie- of bedrijfsuitjes. Maar uiteraard ook voor wedstrijden.”

“We hebben contact met de parcoursbouwer van het bikepark in Winterberg. Hij is bereid ons te helpen met de aanleg”, gaat hij verder. Ze hopen iets te kunnen realiseren als de bekende Continental Track in Winterberg. “Het zullen drie of vier routes worden, allemaal gecertificeerd. Met jumps, northshores en ga zo maar door. Al is het voor het echte brute werk natuurlijk niet hoog genoeg.”

20130821-bikepark

Het Bikepark in het Duitse Winterberg. Foto: www.bikepark-winterberg.de

De twee hebben al flink wat instanties warm gemaakt voor hun plannen. Ze hebben onder andere de steun van de gemeente Mook en  Middelaar en ook de stichting die het terrein nu pacht is bereid mee te werken. “Het park komt er sowieso, de vraag is alleen in welke vorm. Het belangrijkste is nu eerst te kijken of er animo voor is. Als die er voldoende blijkt te zijn, kunnen we er iets unieks van maken, iets dat er in Nederland nog niet is.”

Dit soort initiatieven zijn natuurlijk geweldig. Invullen dus die enquete, ook als je niet in de buurt van het Bikepark woont!  Dat kan hier. Het duurt maar een paar minuten!

(de namen van de twee initiatiefnemers zijn uiteraard bij de redactie van Bikesight.nl bekend)

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top