bikesight.nl

Nieuws

Extra Bergrace in Lunteren

Dreigde de Stichting Bergrace afgelopen juni dat het wel eens de laatste keer kon zijn dat er ooit een mountainbikewedstrijd op de Goudsberg in Lunteren was georganiseerd, ineens kondigde de organisatie via de welbekende nieuwsbrief (wie ontvangt hem niet) een nieuwe wedstrijd aan.  Juist, op de Goudsberg. Op zondag 22 september kunnen mountainbikers er onverwachts weer aan de bak bij een traditioneel Bergrace Event.

De Stichting Bergrace maakt daarbij gebruik van de faciliteiten die dat weekend al op de Goudsberg aanwezig zijn. Op zaterdag 21 september wordt er op het terrein namelijk een trailrunningevent gehouden.  Het parcours zal volgens de organisatie meer singletrack bevatten dan het rondje van 23 juni. Het tijdschema is zoals we dat van Bergrace gewend zijn, de 150 minuten race is verlengd tot 180 minuten.

De wedstrijd in Lunteren komt in de plaats van de Veluwe Rally, een nieuw concept van de stichting dat eigenlijk op die datum verreden zou worden. De Veluwe Rally gaat echter wel door. Vanwege vergunningen is het evenement qua datum verplaatst naar 24 november en qua startlocatie naar Droompark Hooge Veluwe in Arnhem. Het parcours – waarvan delen getimed zullen zijn – zal voeren langs  Oosterbeek, Renkum, Landgoed Oranje Nassau Oord en Bennekom.

Onder andere op het forum van de concullega’s van Mountainbike.nl is veel geschreven over de plannen van Stichting Bergrace dit seizoen (andere aanpak, andere data). Het uitschrijven van een extra wedstrijd op de Goudsberg is in ieder geval een pluim waard richting de organisatie. Het is namelijk een fantastisch, bij vlagen lekker technisch rondje. Als je tijd hebt? Be there!

Inschrijven: http://www.bergraceofftheroad.nl/

P9025405

Los zand, steil naar beneden: een van de dingen die het parcours rond de Goudsberg in Lunteren erg lastig maken. Foto: SikkeMTB.

 

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

To Top