bikesight.nl

Nieuws

Etappe 2 Transalp: weersomslag maakt rit erg zwaar (video)

NAUDERS – Van 30 graden en droge omstandigheden naar veel regen en temperaturen die op sommige plekken richting de vijf graden gingen. De meer dan duizend deelnemers aan de Craft Bike Transalp powered by Sigma kregen het maandag zwaar te verduren tijdens de tweede etappe van de zevendaagse marathon. Ook Bram Rood en Stefan Vreugdenhil van Koga-KMC-Mitsubishi, zondag in de eerste etappe ondanks een valpartij met een twaalfde plek de beste Nederlanders, hadden het niet makkelijk.

CRAFTBITALP_Sigma-LHet team vocht zich naar een zestiende plek in de daguitslag, op ruim een half uur achterstand van dagwinnaars Hannes Genze en Daniel Geismayr. Het Duitse duo van Centurion-Vaude had voor de 87 kilometer en bijna 3000 hoogtemeters slechts 3 uur en 40 minuten nodig.

“Ik had vandaag veel last van de gevolgen van mijn val gisteren”, zei een verkleumde Vreugdenhil kort na de finish. “Na de neutralisatie stond er meteen een lange klim naar de ‘Pillerhöhe’ op het menu zodat het lichaam nog enigszins warm bleef maar er tegelijkertijd ook voor zorgde dat mijn linkerbeen enorm verzuurde. Ook mijn rug en schouder die vast zaten maakten deze etappe tot een hele zware. Bram heeft me enorm geholpen door steeds voor eten en drinken te zorgen en heeft me letterlijk en figuurlijk door deze etappe heen gesleept.”

De teams van Sforz-Zwiep (Tom Hoekman en Maarten Janssen) en Feenstra-Felt-Kenda (Roy Beukers en Gosse van der Meer) haalden in tegenstelling tot gisteren de top vijftig van het elite-veld niet. Hoekman en Janssen kwamen 2 seconden voor het verstrijken van de 5 uur binnen en werden daarmee 58e, Beukers en Van der Meer werden kort daarachter 61e.

Zware omstandigheden tijdens de tweede etappe van de Transalp. Foto: Robert Niedrig

Zware omstandigheden tijdens de tweede etappe van de Transalp. Foto: Robert Niedrig

Bij de vrouwen eindigde Ilona Meter (Giant) met haar Belgische partner Katja Cauwenbergh op de achtste plek in de daguitslag. Team Tacx, in de eerste etappe de beste Nederlandse formatie bij de Masters, kon die prestatie op dag twee niet herhalen. Zij eindigden nipt achter het team van Onder de Brögk (zeventiende om achttiende)

Algemene rangschikking
In het algemene klassement staan Rood en Vreugdenhil nu op de zestiende plek in hun categorie, die geleid wordt door Markus Kaufmann en Jochen Kass (Centurion-Vaude). Janssen en kersvers Nederlands amateurkampioen Hoekman staan op de 40e positie, gevolgd door Beukers en Van der Meer op plek 51. Bij de Masters staat Team Tacx 14e en Onder de Brögk 17e. Meter en Cauwenbergh staat in de top tien: 8e.  De prestaties van de overige Nederlanders in de tweede etappe zijn hier te bekijken.

Bilder des tages

 

Etappe van morgen
Morgen trekt het Transalp-peloton Italië in. De etappe van Nauders naar Naturns gaat over 100 kilometer, met meer dan 3300 hoogtemeters. Het is de koninginne-etappe van deze editie.

To Top