bikesight.nl

Nieuws

Etappe 1 Transalp: valpartij kost Koga plek in top tien

IMST – Het is de grootste etappewedstrijd van Europa, met meer dan duizend deelnemers die in teams van twee in zeven dagen van het noorden naar het zuiden van de Alpen trekken:  de Craft Bike Transalp powered by Sigma. De meerdaagse marathon, onder de noemer Transalp al sinds eind jaren negentig een begrip in de mountainbikescene, trekt ook altijd veel Nederlandse deelnemers. De laatste jaren rijdt het Team Koga-KMC-Mitsubishi (in wisselende samenstellingen) regelmatig korte uitslagen.

CRAFTBITALP_Sigma-LOok dit jaar heeft het team met Bram Rood en Stefan Vreugdenhil weer twee sterke troeven in handen. Helaas voor de twee Nederlandse strandrace-specialisten verliep de eerste etappe van het Duitse Oberammergau naar het Oostenrijkse Imst (99 kilometer, 2200 hoogtemeters) niet geheel volgens plan. In de laatste afdaling kwam Vreugdenhil door een botsing met een toeschouwer ten val, waarbij hij niet alleen flinke schrammen opliep, maar ook zijn zadel brak. Het kostte het Nederlandse duo een plek in de top tien van de elite-categorie, al eindigden ze  wel nog knap als dertiende met een tijd van 3 uur en 55 minuten, 21 minuten achter winnaars Karl Platt en Urs Huber (Bulls).

In dezelfde categorie deden ook het Twentse duo Tom Hoekman – kersvers Nederlands amateurkampioen – en Maarten Janssen het prima. Het duo dat rijdt onder de naam Sforz-Zwiep reed een tijd van 4 uur en 13 minuten en werd daarmee 31e. Roy Beukers en Gosse van der Meer van het mountainbiketeam van Feenstra-Felt-Kenda werden tien minuutjes daarachter 47e.

Masters
In de categorie Masters reed het Nederlandse Team Tacx erg sterk. Rene Buitenhek en Richard Schouten, beiden geboren in 1969, kwam binnen na 4 uur en 21 minuten en werden daarmee elfde in hun categorie. De volledige uitslag van de eerste etappe van de Craft Bike Transalp powered bij Sigma zijn hier te bekijken.

"Craft BIKE Transalp powered by Sigma Start Oberammergau"

Start van de Transalp, zondagochtend in Oberammergau. Foto: Henning Angerer

Etappe van morgen
De tweede etappe voert het peloton morgen richting de Italiaanse grens. Na 88 kilometer en bijna 3000 hoogtemeters ligt de finish in Nauders. Onderweg liggen drie pittige Alpencols.

To Top